Konsult & partner i affärsutveckling - Cavini Management

Konsult & partner i affärsutveckling

Cavini är den italienska kortformen av Casa dei Vini – vinhusen. Deras arbete har inspirerat oss i vårt sätt att arbeta med våra kunder.

Cavini har sin bakgrund som medarbetare i stora internationella koncerner, bland annat i Italien. Under vår tid i Italien har vi mött vinbönder som med stor noggrannhet, förberedelse, uthållighet, engagemang och följsamhet utvecklar vinrankornas druvor till högklassiga välsmakande drycker. Vi utvecklar våra kunders affärer på motsvarande sätt och tar oss an utmaningarna som om de vore våra egna. Från affärsidé till nöjda kunder – från druva till en välsmakande Barbaresco.

Vi vill alltid göra bättre

När vi tar ett uppdrag fokuserar vi på affärsidén och dess utvecklingsmöjligheter. Genom vår genomarbetade process och vårt professionella sätt att arbeta, vet vi att vi utvecklar affären i en riktning som förbättrar och ger resultat. Vi ser oss själva som partners och vi är inte rädda för att ta obekväma eller svåra beslut för att underlätta för våra kunder. Att anta utmaningar och att alltid se det goda slutresultatet är en av våra största drivkrafter i vårt jobb. På ett branschoberoende, professionellt och trovärdigt sätt kan vi snabbt anpassa oss efter en liten eller stor organisation. Att ständigt sträva efter att bli bättre är en naturlig del av vår målsättning – att skapa värde från dag ett.

Vi ger kraft att genomföra

Med en stor portion av nyfikenhet, kreativitet, lösningsorientering och genomförandedriv tar vi oss an våra kunders utmaningar och tillför värde från dag ett. Vi skapar struktur och överblick i komplexa sammanhang och säkerställer därmed bra beslutsunderlag för kommande steg. Förändring kan ibland vara svårt men vi litar på vårt kunnande och vår förmåga när det gäller att tillsammans med kunden fatta de rätta besluten. Våra kunder ska alltid känna att vi som partner är med dem hela resan fram emot satta mål.

”Som styrelseordförande är jag väldigt tacksam över att Peder hjälpt oss utveckla vårt styrelsearbete. Han har sett vad som behöver förstärkas och vi har tack vare Peder fått en bättre struktur på vårt arbete och en större genomförandekraft. Peder är open-minded, bra på att skapa konstruktiva diskussioner för att sedan konkretisera detta till handlingsplaner. Detta har varit mycket värdefullt för oss.”

Krister Lundgren, Styrelseordförande Äktab AB

"Peder and I worked on opposite sides during a complicated transaction. It was indeed a pleasure working with Peder, even if on opposite sides. I truly appreciated his ability to steer his team, to facilitate the discussions, and to help smooth sharp angles always with a very positive attitude. I think that was real leadership."

Mario Ferrari, Partner at R&P Legal Studio Association

"Peder är en professionell verksamhetsutvecklare och en viktig injektion för vår verksamhet. Han har ett stort driv och engagemang i det han gör. Med en god förmåga att läsa av situationer anpassar han sin kommunikation och sitt coachande förhållningssätt på ett skickligt sätt. En annan styrka är att han är duktig på att fånga upp essensen av en situation och summera detta på ett för oss värdefullt sätt. "

Patrik Persson, VD Holtab

"Peder stöttar oss i vår ledningsfunktion och det är ett väldigt lyckat samarbete. Han vet vad han ska angripa och hur detta ska prioriteras. Han går in i uppdraget med noggrannhet och det märks att han har en stor vana att arbeta med dessa frågor. Peder är tydlig, duktig på att kommunicera och får människor att förstå. Jag kan absolut rekommendera honom till liknande uppdrag. "

Michael Johansson, VD Värnamo Sliperi & Glasmästeri AB

"Vi hade turen att ha Peder som rådgivare till vårt UF-företag. Han var väldigt tillgänglig och gav värdefulla råd kring bland annat våra försäljningskanaler. Peder höjde nivån på vår produkt genom att utmana oss i att se vårt företag från ett annat perspektiv. Med sitt breda kontaktnät som han gärna delade med sig av kunde vi utveckla verksamheten på ett professionellt sätt."

Anabelle Mihai, Delägare och VD i UF-företaget Experimentis

"Jag och Peder arbetar tillsammans i styrelsen för föreningen Anbudspriset, där han är vice ordförande. Peder har hjälpt oss att sätta saker på plats i föreningen och kommit med bra förslag på förbättringar kring vårt styrelsearbete. Han är väldigt strukturerad i sitt arbete och jag ser honom som en tillgång för styrelsen. "

Maria Krantz, ordförande i styrelsen för föreningen Anbudspriset

"Peder deltog i en arbetsgrupp som jag ledde, vars syfte var att utveckla en ideell verksamhet. Han har en förmåga att vara visionär och är duktig på att hjälpa människor fatta beslut. I arbetet hade jag stor hjälp av Peders kompetens av processkartläggningar och insikt kring vilka svårigheter det finns för att hantera förändringar."

Kent Kvist, Utvecklingskoordinator Svenska Kyrkan

”Peder har skapat konkreta resultat genom att rada upp, räkna ner och bocka av. Hans förmåga att anpassa nivå efter sammanhang har varit en stor tillgång i arbetet med att implementera en övergripande strategi för bolaget som förankrats väl på individnivå.”

Asgeir Eiriksson, VD Home of Textiles Scandinavia AB

”För StyrelseAkademien Sjuhärad bidrar Peder med ett betydelsefullt strategiskt tänk och ett stort fokus på framtiden. Han är rak i sin kommunikation och vågar ta upp obekväma frågor, vilket leder till värdefulla diskussioner. Peder utmärker sig genom sin stora empati och omtänksamhet kring sina medmänniskor.”

Bosse Lindell, Ordförande i Styrelseakademien Sjuhärad

”I en organisation som växer behöver vi förändra oss och det har fungerat väl för Peder att leda i förändring. Peders främsta styrkor är att han är driven och tydlig. Han är lyhörd och bjuder gärna in till dialog. Dessutom är Peder ett bra bollplank och vi har haft en god kontakt genom åren.”

Bengt Dahlberg, Försäljningschef Holtab Group AB